Ontdek het patroon

Muren veranderen in deuren. Dat is mijn missie. Door de vraag achter de vraag zichtbaar te maken, komt er ruimte voor beweging. Zo wordt een muur een deur, die zachtjes geopend kan worden.

Ken je gedrag
Veranderingen stranden halverwege, motivatie verdwijnt als sneeuw voor de zon en in plaats van plezier ervaar je frustratie bij jou en je team. Vaak denk je precies te weten waar de schoen wringt. Toch lukt het maar niet om écht duurzaam dingen te veranderen. Hoe komt dat?

Leg patronen bloot
‘Het hart heeft redenen die het verstand niet begrijpt.’ – Blaise Pascal
Mensen handelen vaak op basis van rationele keuzes, maar het hart heeft ook iets te doen. Wat is voor jullie als organisatie, team en jou als mens wezenlijk? Pas als je bestaande gedrags- en interactiepatronen goed in beeld hebt, krijg je zicht op de oplossingsrichting die bij jullie past.
Als organisatiecoach analyseer ik deze patronen. Ik stel alle betrokkenen vragen over de aard en inhoud en breng explorerend relaties en gedrag in kaart. Is een patroon productief of improductief? Wat werkt goed en wat werkt tegen?

Deze analyse resulteert in een helder advies. Onderbouwd en vanuit verschillende invalshoeken laat ik zien met welke veranderingen en beweging je concreet resultaat kunt bereiken.

Zijn jullie eraan toe je gedrag beter te leren kennen en patronen te onderzoeken? Neem contact op met AM2Change.

Wat anderen zeggen

“AnneMarie kent de ziekenhuiswereld van binnen en buiten. Ze kan heel knap de vinger op de zere plek leggen als het gaat om persoonlijke, groeps- en andere kwesties binnen een organisatie. Ze weet van aanpakken, is zorgvuldig, heeft gevoel voor relaties en verhoudingen en is oplossingsgericht.”
Laurence van Warmerdam, internist-oncoloog / CMIO